Nakon iskaza advokata Do Kvona, gospodina Rodića, koji je upoznao crnogorsku javnost da je Južnokorejski državljanin na salušanju priznao da dio pisma koji inkriminiše PES i aktuelnog premijera nije tačan, očekujemo da tužilaštvo što prije utvrdi ko je sve učestvovao u zloupotrebi Do Kvona za montiranje afere nekoliko dana prije izbora. 

Takođe, sada je dodatno jasnije i koji su motivi zloupotrebe Vijeća za nacionalnu bezbjednost, koga je zbog sadržaja Do Kvonovog pisma, zakazao i organizovao tadašnji premijer i sadašnji opozicionar Dritan Abazović. 

Jako je indikativan zaključak nekadašnjeg premijera Abazovića da su Do Kvonovi navodi, a koji su netačni, zaslužili da budu predmet rasprave na Vijeću za nacionalnu bezbjednost, a nisu razmatrani navodi Nebojše Medojevića, aktuelnog saveznika URA-e, da postoje konkretni dokazi u involviranosti Abazovića u švercu cigareta. 

Oni koji su zloupotrijebili Vijeće za nacionalnu bezbjednost u političke svrhe i prvo tvrdili, pa kasnije demantovali da Do Kvon finansira PES, već snose političku odgovornost. 

Međutim, jako je važno i zbog javnosti da nadležni organi utvrde svaki detalj ove afere, koja je nakon iskaza advokata Rodića potpuno razobličena.

ZAPRATI NAS NA

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!