Loading...

Ko smo mi?

Mladi Evrope su omladinska organizacija najjačeg crnogorskog političkog subjekta – Pokreta Evropa sad!. Osnivački Kongres održan je u Podgorici 4. marta 2023. gdje je preko 200 mladih članova Pokreta Evropa sad! iz svih opština Crne Gore izabralo predsjednicu Jelenu Milanković, potpredsjednike Tamaru Crnogorčić, Milivoja Karadžića i Darka Savovića, te izglasalo statutarna dokumenta. Mladi Evrope djeluju u skladu sa Statutom i Manifestom Mladih Evrope, kao i Statutarnim i programskim dokumentima matičnog Pokreta.

Aktivnostima Mladih upravlja Predsjedništvo koje osim predsjednice i potpredsjednika čine generalni sekretar, sekretari, koordinatori, lokalni koordinatori te član Predsjedništva PES-a zadužen za omladinske politike. Na lokalnom nivou aktivnostima Mladih upravlja lokalni koordinator kojeg bira Predsjedništvo putem javnog konkursa.

Mladi Evrope imaju svoj simbol, logo plavo-zlatne boje nepravilnog oblika u kojem su upisana slova ME, odnosno YE za verziju na engleskom jeziku. Svi članovi Pokreta Evropa sad! koji nijesu navršili 30. godinu životu i koji prihvataju odredbe Statuta i vrjednosne odrednice sadržane u Manifestu Mladih Evrope imaju pravo na članstvo u Mladima Evrope.

Ukoliko imaš manje od 30 godina, i želiš da pojačaš naš tim – jednostavno popuni pristupnicu na sajtu ili u našim kancelarijama i kontaktiraćemo te!

Predsjedništvo Mladih Evrope

Statut i Manifest Mladih Evrope

@mladievrope