Podržavamo skraćenje mandata aktuelnoj manjinskoj Vladi, jer se pokazala kao nekompetentna da vodi zemlju kroz ekonomske izazove s kojima se svijet suočava, kao i da ostvari očekivanja građana o prosječnoj zaradi od 1,000 eura, minimalnoj penziji od 450 eura i punoj zaposlenosti, do kraja naredne godine. Dodatni razlog je očigledno lošija turistička sezona. Osim toga, aktuelna Vlada nema podršku građana, usporila je reforme i nema potrebnu stabilnost, niti parlamentarnu većinu, da deblokira pravosuđe i snažnije iskorači na putu ka EU.

Podržavamo potpisivanje Temeljnog ugovora čime bi bila uspostavljena pravna jednakost među vjerskim zajednicama. A bojazan da bi se padom Vlade dovelo u pitanje potpisivanje Temeljnog ugovora smatramo neosnovanim. Trenutna Vlada, ukoliko to želi, može odmah potpisati ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, završavajući proces koji je počela prethodna Vlada, a koju je sadašnji premijer srušio nakon sto je utvrdila Temeljni ugovor na sjednici 26. januara.

Stoga, jedini izlaz iz političke krize u koju nas je uvukao ovaj neuspjeli politički eksperiment koji je potpuno poništio tekovine 30. avgusta, vidimo u novim izborima i formiranju stabilne parlamentarne većine koja bi ispunila sva legitimna očekivanja građana, uključujući bolji standard, vladavinu prava i opipljive EU integracije.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!