Trenutni pokazatelji izazivaju zabrinutost da će turistička sezona biti ispod svih očekivanja i najava, što bi moglo uticati na stabilnost javnih finansija. Umjesto dobro osmišljene strategije, koja bi odgovorila izazovima ovogodišnje sezone, aktuelna Vlada se opredijelila za amaterski pristup problemu i tako dovela u pitanje trend oporavka turizma, koji je uspostavljen prošle godine. Očigledno je da Vlada nije sagledala posljedice rata u Ukrajini i globalne krize, niti je učinila napor da promoviše turističku ponudu na regionalnim i zapadnoevropskim tržištima.

Umjesto da Crna Gora nadmaši prošlogodišnje fantastične rezultate i ovu godinu završi suficitom, suočavamo se s najavama nepovoljnih zaduženja, koja će dovesti u pitanje našu ekonomiju i standard građana.

Ovo je posebno indikativno imajući u vidu da zvanični podaci Uprave prihoda i carina govore da je do maja mjeseca prihodovano čak 120 miliona eura više u odnosu na plan, što bi u sinergiji s prihodima dobro planirane sezone, imalo odličan efekat na budžet.

Nažalost, nesnalaženje i neznanje Vlade govore da ona nema kapaciteta da vodi državu u susret svjetskoj krizi, koja tek dolazi. Ako je prije tri mjeseca neko i imao dobru namjeru da pruži šansu manjinskoj Vladi, sada je potpuno svjestan da je Crnoj Gori potrebna nova, stabilna, kompetentna i odgovorna izvršna vlast, koja će imati dovoljno volje, znanja i posvećenosti da našu zemlju održi na putu finansijskog oporavka, a svim građanima obezbijedi bolji život.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!