Ambasadorka Italije u Crnoj Gori, Nj.E. Andreina Marsela, posjetila je danas Pokret Evropa sad! i razgovarala sa zamjenikom predsjednika, mr Jakovom Milatovićem i članom Predsjedništva dr Filipom Ivanovićem.

U srdačnom i otvorenom razgovoru, sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou, naročito u kontekstu rezultata izbora u Podgorici.

Posebna pažnja posvećena je razmatranju trenutne institucionalne krize, izazvane blokadom Ustavnog suda i izglasavanjem Zakona o predsjedniku.

Predstavnici Evrope sad! su ambasadorki prenijeli svoju zabrinutost povodom neglasanja za sudije Ustavnog suda i ponovili stav da su vanredni parlamentarni izbori, odmah nakon uspostavljanja funkcionalnog Suda, jedino čisto i demokratsko rješenje trenutne situacije. Takođe su iskazali posvećenost Pokreta evropskim integracijama i istakli prioritet pristupanja Crne Gore EU, kao glavnog strateškog cilja.

Ambasadorka Marsela je zahvalila mr Milatoviću i dr Ivanoviću na iskazanim stavovima i apostrofirala značaj ispunjenja evropske agende, te važnost spremnosti na politički dijalog.

Sagovornici su se saglasili da i u narednom periodu nastave intenzivnu komunikaciju.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!