Bezbjednosni sektor nije smio ostati bez vođstva nakon rješavanja situacije sa gospodinom Brđaninom, koju ova Vlada nije stvorila već dobila u loše “nasljedstvo“. Samim tim je odluka za imenovanje Aleksandra Radovića za v.d. direktora Uprave policije bila nužna i jedina ispravna.

Kako bi cjelokupna sitacija oko imenovanja v.d. direktora UP Aleksandara Radovića i pokušaja njegove diskreditacije i diskvalifikacije bila do kraja jasna, potrebno je demistifikovati dvije teze koje su se plasirale u prethodnnom periodu, a to su:

– Prva je, da je problem CG bezbjednosnog sektora čovjek koji je 6 godina (2015 – 2021), doprinosio EUROPOL-u u periodu kada ta organizacija intenzivno presreće, sakuplja, a zatim dekriptuje komunikaciju sa SKY aplikacije. Takav čovjek, bez mrlje u karijeri ne može biti dio problema već isključivo rješenje!

– Druga je, da je Aleksandar Radović bio desna ruka Veselina Veljovića koji se nalazi u pritvoru upravo zahvaljujući dokaznom materijalu prikupljenom putem SKY aplikacije.

U samim konstrukcijama ovih, moram reći ne tako vještih spinova, se nalazi i sam demanti, što je dosta komično u svakom slučaju. Ono što je sasvim jasno jeste da je 44. Vlada Crne Gore izabrala najkompetetniju i najkvalifikovaniju osobu, a tome ide u prilog činjenica da je Aleksandar Radović dao puni doprinos da Crna Gora izbjegne sivu listu Manival-a.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!