I

Čarapić: Živković potvrdio da se DPS nikada neće odreći svojih antidemokratskih tekovina*

Teza Danijela Živkovića da nema cijene po kojoj bi DPS prodala tekovine prethodnih političkih generacija je dokaz da se DPS nikada neće odreći svojih antidemokratskih tekovina. Realnost koju svaki građanin u Crnoj Gori zna je da je DPS decenijama bio politički sponzor kriminala i korupcije, a svojim izjavama Živković potvrđuje da je ovo i dan danas njihova jedina politička platforma. 

Preko stotinu pedeset hiljada građana Crne Gore i njihovih porodica na svojoj koži nose tragove DPS nasleđa koje se ogleda u gašenju više desetina produktivnih fabrika i preduzeća, jer su upravo zbog DPS-a bili primorani da se bore za goli život i egzistenciju. Tekovine DPS-a su i duboko utkane u naše pravosuđe, jer su kriminalne aktivnosti i korupcija njihovih članova ruinirale ovu granu vlasti i unazadile našu državu. Tekovine DPS-a pamte i članovi porodice Duška Jovanovića, Slavoljuba Šćekića i mnoge druge žrtve višedecenijske torture. Takođe, tekovine njihovog obračuna sa NVO sektorom dobro pamti Vanja Ćalović, a tekovine njihove izborne reforme su svima nama poznate kroz kratkometražni film “Koverta” u kom glavnu ulogu igra njihov Slavoljub Stijepović. Tekovine DPS-a su i užasi sa Skaj aplikacije, koja je ogolila čvrstu spregu DPS-a, policije i narko klanova koji su u jedinstvenom nastupu sijali ambijent straha i neterpeljivosti u Crnoj Gori, pružali političku zaštitu dželatima mafije, uništavali živote opozicionim političarima, ispisivali fašističke grafite u Pljevljima i prijetili manjinskim narodima. 

Zaključno, glavna tekovina DPS-a je srozan sistem vrijednosti koji je omogućio kriminalcima i tajkunima da vedre i oblače Crnom Gorom. A sada, kada pravda konačno stiže, kada nosioci korumpiranog sistema završavaju iza rešetaka, kada se staje na put zloupotrebama državnih resursa za lično bogaćenje i kada smo na korak od toga da dostignemo minimum evropskog standarda u oblasti vladavine prava, DPS sebe pokušava da prikaže neukaljanim braniteljem tekovina prethodnih generacija. U ovu manipulaciju ne vjeruje ni sami Danijel Živković a kamoli slobodan građanin Crne Gore, jer je danas svima jasno da svaki tračak nade za bolje sjutra, da svaki uspjeh Crne Gore, te svako naše partnerstvo i uvažavanje u međunarodnim krugovima, DPS pokušava da obesmisli. 

Realnost je da će građani Crne Gore imati veće plate i penzije, benefite jedinstvenog tržišta Evropske unije, fer pravosuđe i siguran posao, a DPS-u ostaje da tumara u prošlosti i brani razne aktere Skaj aplikacije, što i jedino rade u deficitu konstruktivnog djelovanja.

- Vasilije Čarapić, predsjednik Kluba poslanika PES-a

ZAPRATI NAS NA

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!