Nakon konsultacija predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i izjava učesnika ovog demokratskog procesa, želimo da iskažemo zahvalnost Demokratama i BS-u, koji su u ovoj fazi izrazili principijelan demokratski stav da mandatar za sastav nove Vlade bude sa liste i partije koja je pobjednik vanrednih parlamentarnih izbora.

Iako još uvijek nemamo okončane pregovore, niti znamo kakva će biti kompozicija nove Vlade, jako nas ohrabruje da postoje subjekti koji ne osporavaju ulogu pobjednika izbora u ustavnoj obavezi da sastavi novu Vladu.
Stav DPS-a ima politički motiv, jer im nije u interesu da Spajić bude predsjednik Vlade. Iako legitiman, šteta što jedna članica koalicije ZBCG-a ima isto mišljenje, čime osporavaju mogućnost Spajiću da i formalno postane mandatar.
Pogotovo, ako uzmemo u obzir da pregovori o novoj Vladi tek tada imaju značaj, a ne isključuju ni tu koaliciju da bude dio nove izvršne vlasti.

Međutim, uvjereni smo da će se nakon konsultacija pokazati ono što je očigledno, a to je da PES ima većinu za sastav nove evropske 44. Vlade.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!