Danas je, nakon 5 godina u v.d. mandatu, konačno izabran vrhovni državni tužilac u punom mandatu i time deblokirana ova, za društvo važna, institucija. Rekordna podrška od 75% poslanika u Skupštini, koji su glasali za novog VDT-a, dokaz je dobre saradnje opozicije i vlasti koju predvodi Pokret Evropa sad!, u pitanjima od društvenog značaja. Novi saziv Skupštine nastavlja da dokazuje da je spreman za sprovođenje reformi.
Imenovanjem gospodina Markovića za novog VDT-a izvršena je i konačna deblokada pravosuđa. Široki konsenzus partija dokazao je da su zajednički spoljnopolitički interesi bitniji od partijskih. Imenovanja koja su se desila u prethodnom periodu, veliki su iskorak ka članstvu u EU, koje podržava skoro 80% mladih u Crnoj Gori.

Čvrsto vjerujemo da će imenovanje gospodina Markovića, koje slijedi nakon brojnih hapšenja bivših visokih funkcionera, dodatno vratiti povjerenje građana, a prije svega mladih, u pravosuđe. Uvjereni smo da će novi VDT, zajedno sa GST-om, odgovoriti spremno na sve izazove koji mu predstoje i dati ključan doprinos konačnom uspostavljanju vladavine prava u našem društvu. Pravda ne smije da bude floskula, već temelj bolje Crne Gore svih nas!

Tamara Crnogorčić, potpredsjednica Mladih Evrope

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!