Današnji nastup slučajnog ministra finansija Aleksandra Damjanovića na sjednici Vlade jasno pokazuje kakve rezultate može da proizvede lična sujeta u kombinaciji s potpunim neznanjem i nesposobnošću da se vode javne finansije.

Naime, kako je moguće da ministar Đurović insistira da je aktuelna turistička sezona bolja nego 2019. godine, a Damjanović prognozira deficit od 400 miliona, čime najavljuje deficite u julu, avgustu i septembru, kada su prihodi inače najveći, što je jedini način da dođe do tako projektovane brojke?

Damjanović odlično zna, a mi koristimo priliku da podsjetimo građane, da je, prema zvaničnim podacima nadležnih institucija, za prvih šest mjeseci primjene programa “Evropa sad” povećana neto zarada za preko 30%, da je broj zaposlenih uvećan za 15 hiljada, da su prihodi budžeta uvećani za 135 miliona, budžetski deficit sveden na svega 33 miliona (što je 79,4% manje nego prošle godine), a poreska disciplina poboljšana kroz veći broj predatih poreskih prijava.

Umjesto da tako sjajne rezultate unaprijedi tokom svog kratkrotrajnog mandata, Damjanović je samo iskoristio priliku da se predstavi kao sitni politikant, koji nije u stanju da kompetentno upravlja finansijama Crne Gore, ali je zato itekako u stanju da fabrikuje prazne priče i namjerno srozava finansijski sistem, u niskom pokušaju da kompromituje program, koji je po prvi put u posljednjih nekoliko decenija, drastično poboljšao standard građana i ozdravio javne finansije.

U svakom slučaju, očigledno je da slučajni ministar Damjanović mora odmah da podnese ostavku i resor finansija prepusti nekome ko, za razliku od njega, želi, umije i može da građanima donosi dobre vijesti!

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!