Proces formiranja Vlade nije ni ovoga puta lak, što zbog eksternih, što zbog internih opstrukcija. 

Stoga, za razliku od mnogih političkih aktera koji su fokusirani na partijski interes, što jeste i legitimno, u slučaju sastavljanja 44. Vlade, vodimo se isključivo interesima građana.

Na izborima parlamentarna lista predvođena PES-om osvojila je 26% podrške, što je bio pobjednički rezultat, međutim nedovoljno da se Vlada pravi samostalno.

Građani su glasali na lokalnim, parlamentarnim i predsjedničkim izborima ne zbog bilo kojeg pojedinca u PES-u, već zbog misije unapređenja životnog standarda, afirmacije vladavine prava i ubrzanja evropskih integracija. 

Kontinuirani udari na Pokret nisu stali ni danas, kroz različite forme opstrukcija, ali samo sa jednim ciljem – obesmisliti ideju raznim neistinama i pokolebati građane zbog programa i društvenog preporoda u koji su dominatno vjerovali.

Međutim, bez obzira na sve okolnosti, u momentima galopirajuće inflacije i urušavanja standarda, građanima su potrebni konkretni rezultati, započeti programom Evropa sad 1. Za takav poduhvat, neophodni su nam građani, konstruktivni partneri u Vladi, ali i podrška međunarodne zajednice. 

Zato ćemo i narednih dana ulagati dodatne napore da dobijemo Vladu koja će realizovati program Evropa sad 2, jednako uspješno kao i program Evropa sad 1.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!