Evolucija DPS-a od ratnohuškačke partije do evroatlantske, kao i poruke koje danas šalju imali bi smisla da su se "reformističke" snage nepovratno distancirale od dugogodišnjeg predsjednika, koji iza sebe ima upravo teret odgovornosti za ratne užase širom bivše Jugoslavije, ali i politička savezništva sa Dodikom i Vučićem, koja sada pripisuju drugima. 

Za razliku od članova DPS-a, niko od članova Vlade iz PES-a nije imao nikakvu odgovornu ulogu u ratnim dešavanjima devedesetih. I zato je jako licemjerno da na kosponzorisanje rezolucije o genocidu u Srebrenici pozivaju oni, koji su gorivom sponzorisali tenkove za vrijeme užasa u Srebrenici. Pošto su u toku svoje vladavine bili uspješni jedino u stvaranju međuetničkih tenzija, DPS sada pokušava da profitira na temi koja je jako osjetljiva i za same žrtve genocida. 

Ako postoji saglasnost da za zločine genocida nijesu odgovorni narodi, već pojedinci, što je konstatovano u presudama međunarodnih sudova, onda ne vidimo razlog zašto bi bilo kome smetala inicijativa da se u tom pravcu i precizira odgovornost?

ZAPRATI NAS NA

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!