U prepunoj Kristalnoj sali hotela Hilton u Podgorici, danas su delegati Pokreta Evropa sad izabrali rukovodstvo Gradskog odbora. Za predsjednika je izabran Saša Mujović, član predsjedništva PES i ministar energetike i rudarstva u Vladi Crne Gore. 

Radnom i svečanom dijelu sjednice prisustvovao je i Milojko Spajić, predsjednik Pokreta Evropa sad i premijer Crne Gore.

„Naša ideja je uspješna, moderna i pravedna Crna Gora. Naša ideja je zelena Podgorica, Podgorica jednakih šansi, grad čiji razvoj zasnivamo na znanju i inovacijama,” izjavio je Spajić. 

On je posebno naglasio da je politika dobra samo ako je za ljude i samo ako svaka građanka i građanin naše zemlje osjeti da je danas bolje nego juče.

„U fokusu našeg rada uvijek je obican čovjek, njegov prilaz kući, dostupnost zdravstva, kulturnih sadržaja i stvaranje ambijenta da on i njegova djeca ostanu, žive i rade tamo gdje su rodjeni, a ne da idu po svijetu trbuhom za kruhom“, istakao je Spajić.

On je čestitao Saši Mujoviću i novom rukovodstvu Gradskog odbora PES u Podgorici na izboru i izjavio da će Podgorica uvijek imati snažnu podršku države u svom razvoju.

Saša Mujović, izabrani predsjednik Gradskog odbora, poručio je da je ovo važan trenutak u borbi za ljepšu i bolju Podgoricu.

„Imamo ljude, znanje i volju da stvorimo jedno novo lice Podgorice. Da gradimo Podgoricu kao zeleni i human grad, kao grad koji se oslanja na kreativnost i inovacije i ima efikasnu javnu upravu“, rekao je Mujović.

On je istakao da će Gradski odbor PES u Podgorici ponuditi politike koje će da rješavaju svakodnevne probleme građana.

„Obići ćemo svaku ulicu, svaku mjesnu zajednicu, svako naselje. Razgovaraćemo sa ljudima. Građani moraju da budu uključeni kreiranje politika od kojih zavisi kvalitet njihovog života i da budu uključeni i razvoj grada“, posebno je naglasio Mujović.

On se zahvalio delegatima na podršci i pozvao sve građane da se priključe borbi za novo lice, uspješne i moderne Podgorice.

Konstitutivoj sjednici prisustvovao je veliki broj delegata i gostiju, a na svečanom dijelu obratili su se i Olivera Injac, potpredsjednica Pokreta Evropa sad i gradonačelnica Podgorice, Tihomir Dragaš, član predsjedništva Pokreta Evropa sad, a putem video linka obratio se i Bojan Božović, novi potpredsjednik Gradskog odbora PES Podgorica.

ZAPRATI NAS NA

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!