Pokret Evropa sad! je dao ključan doprinos u potpunoj demontaži bivšeg režima nakon 34 godine, a crnogorski građani su se konačno fokusirali na teme koje će im popraviti uslove života.
Nakon što su oštro kritikovali i glasali protiv programa Evropa sad 1.0, koji je kasnije uspješno sproveden, DPS je pokazao da im interesi građana Crne Gore nisu na prvom mjestu.
Patriotizam koji su samo deklarativno zastupali, u suštini je značio lično bogaćenje pojedinaca koji su bliski DPS-u, dok su obični građani i naša zemlja po inerciji klizili u siromaštvo, pravnu nesigurnost i podjele.
Zbog takve politike našu zemlju je od 2006. godine napustilo preko 100 hiljada građana, što je prava mjera DPS-ovog patriotizma.
Drago nam je da su teme podjela po nacionalnoj ili vjerskoj pripadnosti, i druge koje su dijelile građane, zamijenjene ekonomskim i socijalnim temama čak iako se radi o blijedim pokušajima kopiranja onoga što Pokret Evropa sad! radi, bez obzira što kasne sa istim preko 30 godina.
Stoga, opoziciono djelovanje za ovu partiju može imati imati i ljekovit efekat, tako što će se u narednom periodu javno ograditi od svih kompromitovanih kadrova iz svojih redova koji su uništavali našu zemlju, a oni postali milioneri.
Nesumnjivo da će DPS najmanje u naredne četiri godine biti opozicija, a to će trajati i mnogo duže, ukoliko se ne suoče sa svim propustima i suštinski ne reformišu.
U suprotnom, ova nekada dominantna partija će nastaviti da se osipa i pitanje je da li će do narednih izbora sačuvati parlamentarni status.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!