Ubjeđivao je sve nas da je normalno da mu zbog velikog ugleda sama banka bude žirant za kredit za prvi legalni milion. Godinama je objašnjavao da nema ništa inkrimišuće kada je bratu omogućio da kroz aferu Limenka naplati od države 10 miliona eura. Objašnjavao nam je brojne afere - počev od S.Č., preko Telekoma, KAP-a, Željezare i svih uništenih privrednih subjekata tokom vremena tranzicije pa sve do Pandora papira i u svim tim akrobatskim i gimnastičkim performansama izgledao je samouvjereno. 

Danas je Milo Đukanović, na “Drugačijoj radio vezi” bio samo blijeda sjenka nekadašnjeg Mila britve, jedva prepoznatljiv, umoran, usporen i maliciozan dok nevješto mijenja teze. Čak je skinuo sat, onaj vrijednosti od preko million eura, stiska ga i žulja, otkucava trenutke, simbolizuje prolaznost nakon pada sa trona, a mislio je da nikad neće pasti. 

Iako je imao manir da nas ubjeđuje u potpuno nerealne stvari, danas zvuči neubjedljivo, komična objašnjenja prate isprazni pokreti rukama i na kraju nameće se jedini zaključak - potpuno se izgubio, sad već po inerciji nastavlja da vuče loše poteze i srlja sve dublje. 

Odlazak na sahranu nezvaničnog šefa crnogorskog podzemlja sa crne liste SAD, potpisivanje peticije za puštanje na slobodu Milivoja Katnića, koji je uhapšen pod optužbom za stvaranje kriminalne organizacije, otvoreni napadi na SDT Vladimira Novovića su samo neki od loših poteza. Šta mu se to desilo? 

Desio se pad DPS-a koje je omogućio da SKY prepiske koje je dostavio EUROPOL nađu put do oslobođenog tužilaštva na čelu sa SDT-om i da se krene sa pokretanjem serije optužbi i hapšenja brojnih bivših visokih dužnosnika suda, policije i tužilaštva:

1. Vesne Medenicae - bivše predsjednica Vrhovnog suda,

2. ⁠Jelene Perović - direktorice Agencije za sprečavanje korupcije (ASK),

3. ⁠Milivoja Katnića - bivšeg SDT,

4. ⁠Veselina Veljovića i Slavka Stojanovića - bivših direktora policije,

5. ⁠Zorana Lazovića -  bivšeg šefa SPO, pomoćnika direktora Policije i visokog funkcionera ANB-a,

6. ⁠Dejana Peruničića - bivšeg direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost,

7. ⁠Saše Čađenovića - zamjenika SDT-a,

8. ⁠Blaža Jovanića - bivšeg predsjednika Privrednog suda. 

Brojne agente ANB-a, policije i sudstva vrlo bliske ovim pojedincima i DPS-u. 

Dugačak je spisak, svi znamo da se na ovome neće završiti, jer tužilaštvo odvažno radi svoj posao. Jasno je da se obruč sve više steže, da panika i strah sve više uzimaju maha u kriminalnoj hobotnici koju je stvorio bivši režim. Zbog tog straha ko je sljedeći otpočela je agresivna kampanja Mila Đukanovića, drugih DPS funkcionera, djela medija, raznih organizacija bliskih bivšem režimu, protiv tužilaštva, a glavna meta je niko drugi do SDT Vladimir Novović. Ova država će stati u zaštitu VDT-u i SDT-u ukoliko bude potrebno, u to nema sumnje! 

Ne tako davno, 15. septembra 2022 godine, Đukanović je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa kazao jednu veliku istinu, odgovarajući na pitanje o tome da li država može da se izbori sa organizovanim kriminalom: “Apsolutno vjerujem. Nemojte da se bilo ko zanosi jer je država uvijek jača od bilo kog kriminala”. 

Apsolutno jeste tačno da država ima snage da se izbori sa svakom vrstom kriminala i to tužilaštvo jasno demonstrira, a Vlada na čijem čelu je Milojko Spajić će uraditi aspolutno sve da ojača ljudske i infrastrukturne kapacitete VDT-a i SDT-a, kako bi ova borba bila što jača, temeljnija i sveobuhvatnija. Nema dileme, država će se obračunati sa svim kriminalnim grupama sa svima koji su pokušali da ukradu ovu državu od njenih građana i pokušali stvoriti privatnu državu.

ZAPRATI NAS NA

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!