U rezoluciji UN o Srebrenici nigdje ne piše da su Srbi genocidan narod, što znači da pojedinci konstantno manipulišu ovom osjetljivom temom za unutrašnje političke potrebe i stranački rejting.

Nedostatak doprinosa i konstruktivnih ideja za brzi razvoj Crne Gore, pojedinci mijenjaju profitiranjem na ovim temama što je degutantno. Svjedoci smo ovih metoda u prethodnih preko trideset godina.

Oni koji danas omalažavaju amandmane Crne Gore, jednako su omalovažavali i dosadašnje uspjehe Vlade i parlamentarne većine na svim poljima u prethodnih 6 mjeseci, uključujući uspjehe na poljima vladavine prava, ubrzanih EU integracija i unapređenja životnog standarda građana.

Iako svjesni da naša zemlja ima obavezu poštovanja svih međunarodnih konvencija i sudova, određeni pojedinci pokušavaju da manipulacijama i izvrtanjem teza optuže Vladu Crne Gore da im crta genocidni žig. Optuživati Vladu Crne Gore, koja je jedina reagovala i amandmanima na UN rezoluciju   o Srebrenicu precizirala individualnu odgovornost, a birati riječi prema onima koji nisu uradili ništa, govori o tome kakva je namjera u ovom slučaju.

Motiv je destabilizacija Vlade da bi se spriječilo dobijanje IBAR-a, kako bi onda opozicija ukazivala na nesposobnost Vlade i tražila nove izbore, gdje bi dominantne bile teme podjela. 

Zajednički cilj je da oba pola koja se hrane ovim temama pokušaju sve, kako bi zaustavili razvoj naše zemlje i odložili članstvo Crne Gore u EU.

- Tihomir Dragaš, član Predsjedništva Pokreta Evropa sad!

ZAPRATI NAS NA

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!