Pokret Evropa sad! uskoro počinje konsultacije sa svojim članovima u vezi sa raspisanim predsjedničkim izborima, kako bi na osnovu dobijenih informacija kandidovali ličnost koja će sigurno biti budući predsjednik ili predsjednica Crne Gore.

Nažalost, zbog neodgovornog ponašanja određenih političkih aktera, koji razmišljaju i donose odluke isključivo u partijskom, a ne javnom interesu, nećemo imati vremenski objedinjene predsjedničke i parlamentarne izbore, čime bi se u budžetu uštedjelo oko milion eura.

Stoga, trenutno smo posvećeni predsjedničkim izborima koji su izvjesni, dok ćemo opciju koalicionih aranžmana na parlamentarnim izborima razmatrati kada se skrati mandat parlamentu i raspišu neophodni izbori za novi sastav Skupštine.

Evropa sad! koja po svim relevantnim istraživanjima ima nezaustauvljiv trend rasta, nakon oktobarskih lokalnih izbora, preuzeće odgovornost i na politiku podjela, korupcije i ekstremizma, odgovoriti konkretnim predlozima za bolji život, pravnu državu i društvo bez diskriminacije.

Zato se radujemo što ćemo na tom putu imati saveznike u onim građanima, organizacijama i političkim subjektima kojima je ta ideja bliska.

Takođe, očekujemo da poslanici konačno postupe državnički i glasaju za kompletiranje Ustavnog suda, a nakon toga pokrenu i inicijativu za skraćenje mandata Skupštini, bez odlaganja i prebacivanja odgovornosti, nakon svih propalih pokušaja da se politička kriza riješi.

Uvjereni smo da će oni subjekti koji javno projektuju saradnju sa Evropom sad!, nakon izglasavanja sudija Ustavnog suda, podržati inicijativu za skraćenje mandata aktuelnom sazivu parlamenta, kako bismo nakon predsjedničkih, te vanrednih parlamentarnih izbora imali stabilnu demokratsku Vladu, koja će odblokirati proces pregovara sa EU i našim građanima dodatno poboljšati životni standard.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!