Pozdravljamo odgovornost poslanika Skupštine Crne Gore iskazanu prilikom izglasavanja troje sudija Ustavnog suda, čime se odblokirao rad te institucije. Raduje nas i činjenica da su se napokon stekli uslovi za  priznavanje izbornog rezultata u Podgorici i Pljevljima i sprovođenje volje građana u djelo, kao i za nesmetano održavanje predsjedničkih izbora.

Takođe, ispunili su se i uslovi za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, a koje su politički subjekti pominjali kao conditio sine qua non tokom prethodnog perioda.
S druge strane, iako nam je drago što smo dobili funkcionalan sud, izražavamo žal što smo ponovo dobili partijski obojenu institucija. Prateći kompletan proces intervjuisanja i izbora sudija Ustavnog suda, svjedočimo činjenici da je koalicija DF-a i DPS-a, osim DIK-a, partijski zarobila još jednu instituciju i to onu koja treba svakom građaninu da garantuje jednaka prava.

S druge strane, smatramo da je danas poslata loša poruka neizglasavanjem četvrtog sudije, iz reda manje brojnih naroda, te apelujemo na poslanike da, čim se za to steknu proceduralni uslovi, taj propust i isprave.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!