Sinoćnja rasprava u Skupštini Crne Gore, bez obzira na njen ishod, po ko zna koji put, u posljednjih nekoliko mjeseci, potvrđuje da je Crna Gora talac potpunog obesmišljavanje njenih najvažnijih institucija, izjavio je član Predsjedništva Pokreta Evropa sad!, dr Filip Ivanović.
Nakon pada dvije vlade u samo pola godine, naizmjenične rotacije parlamentarne većine, blokade Ustavnog suda, protivustavnog odlaganja lokalnih izbora i farsičnog političkog pokera između Predsjednika države i Skupštine, sinoć smo svjedočili i krajnje neozbiljnom držanju velike većine narodnih predstavnika, koji su samo pokazali da jedino vode računa o partijskim, a ne državnim, interesima.
U ovakvom ambijentu, jedino principijelno razrješenje političke krize, koja sve više dobija obrise parodije, jeste da se građanima vrati njihovo izvorno i suštinsko pravo da, na vanrednim parlamentarnim izborima, poklone povjerenje onima za koje vjeruju da će pošteno, odgovorno i efikasno nastaviti rad na ekonomskom i društvenom ozdravljenju Crne Gore. To je najmanje što građani, nakon više od trideset godina, zaslužuju.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!