Predstavnici Pokreta Evropa sad! gđa Maida Gorčević i g-din Filip Ivanović ugostili su nerezidentnog ambasadora Kraljevine Holandije u Crnoj Gori Nj.E. Jousta Reintjesa (Joost Reintjes).

Tokom konstruktivnog sastanka kome je ispred ambasade Holandije prisustvao i g-din Floris Serne razmijenjeni su stavovi o trenutnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori.

Gđa Gorčević i g-din Ivanović istakli su da je stabilan institucionalni sistem neophodan uslov za stvaranje pravne sigurnosti. Naglasili su da se Evropa sad! zalaže za dosljednu primjenu prava garantovanih Ustavom Crne Gore.

Ponovljen je stav da je Pokret snažno i istinski opredijeljen za što skorije pristupanje Crne Gore u Evropskoj uniji. Sagovornici su pozdravili prijateljske odnose dvije zemlje, ističući obostranu težnju za daljim jačanjem diplomatskih i ekonomskih veza.

Konstatujući da je Kraljevina Holandija partner Crnoj Gori na putu pristupanja Evropskoj uniji, ambasador je izrazio uvjerenje da će Crna Gora ostati lider u pregovorima o pristupanju. G-din Reintjes je takođe poručio da će se tokom svog mandata zalagati za dalje jačanje veza dvije zemlje, čemu će svakako doprinjeti otvaranje konzulata Kraljevine Holandije u Crnoj Gori, kao i otvaranje ambasade Crne Gore u Holandiji.

 

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!