Jedan od lidera Pokreta Evropa sad!, mr Jakov Milatović i član Predsjedništva dr Filip Ivanović sastali su se danas sa specijalnim izaslanicima Ujedinjenog Kraljevstva i Njemačke za Zapadni Balkan, ser Stjuartom Pičom i Manuelom Sarazinom.

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnom političkom momentu u Crnoj Gori i načinima razrješenja institucionalne krize. Milatović i Ivanović su upoznali sagovornike s političkim programom Evrope sad! i izrazili zabrinutost zbog blokade institucija, što vodi ukupnoj destabilizaciji političkih prilika u zemlji i koči dalje evropske integracije. Upoznali su međunarodne partnere s opstrukcijama u vezi tranzicije vlasti u Podgorici, gdje je skoro dvije trećine građana glasalo za promjenu vlasti.

Istakli su da su što skoriji vanredni parlamentarni izbori najbolje demokratsko rješenje krize, ali i naglasili da je suštinski državni interes kompletiranje Ustavnog suda.

Specijalni izaslanici Pič i Sarazin potvrdili su podršku UK i Njemačke evropskoj perspektivi Crne Gore i takođe apostrofirali nužnost što ranijeg izbora sudija Ustavnog suda.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!