Svakodnevno se glavni akteri 43. Vlade pozivaju na poštovanje zakona i Ustava Crne Gore uz konstantne tvrdnje da je njihovim odlaskom nestala i vladavina prava, dok činjenice ukazuju na nešto drugo.

Samo zbog dvije odluke upravo te Vlade državni budžet je oštećen za skoro osam miliona eura.

Državni novac je bivši premijer nezakonito koristio i vrlo često i neracionalno za ličnu i partijsku promociju.

Zato ne čudi, što je na nezakonit način proslijeđivao pomoć Institutu " Simo Milošević u iznosu od 1.36 miliona eura, te dodijeljivao pomoć Željezari od strane EPCG od 6,5 miliona eura u izbornoj godini.

Da institucije sistema rade svoj posao potvrdila je Agencija za zaštitu konkurencije koje je promptno reagovala i naložila Ministarstvu finansija kao i EPCG-u da preduzmu mjere neophodne za povraćaj neusklađene državne pomoći u što kraćem roku. 

Državne kompanije su pravna lica koja upravljaju i raspolažu sredstvima javnih prihoda i državnom imovinom, te se stoga Zakon o kontroli državne pomoći na njih primjenjuje jednako kao i na državne i organe lokalne samouprave.

Vlada će postupati po jasno definisanim propisima i zakonima naše države i radiće isključivo u korist grasđana, a nikako u korist političkih subjekata i jeftine politikanske promocije.

ZAPRATI NAS NA

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!