Pola miliona eura za podsticajne mjere u cilju povećanja turističkog prometa sa emitivnih tržišta, organizovanim avio-prevozom, predstavlja vizionarski pristup Vlade koja prepoznaje ključnu ulogu turizma u ekonomiji naše države. 

Posebno je važno istaći da su ove mjere realizovane u saradnji sa turoperatorima kroz zajedničku marketinšku kampanju, što će nesumnjivo doprinijeti značajnom porastu dolazaka turista.

Crna Gora će značajno unaprijediti svoju povezanost sa ključnim tržištima uz ovakvu finansijsku podršku, ciljano namijenjenu za nove avio-linije, povećanje frekvencije postojećih, kao i produžetak perioda letjenja. 

Očekuje se da će alokacija ovih sredstava generisati značajne ekonomske benefite, stimulisati rast u različitim sektorima i stvoriti nove prilike za lokalne biznise i zajednice. 

Zato upućujem bezrezervnu podršku Vladi za proaktivne korake koji ne samo da će poboljšati našu dostupnost, već će i osigurati produženu turističku sezonu, čime će se dodatno učvrstiti reputacija Crne Gore kao vrhunske turističke destinacije.

Ovo je još jedan u nizu dokaza posvećenosti Vlade u jačanju naše turističke industrije i radujemo se pozitivnim uticajima koje će ova inicijativa imati na crnogorsku ekonomiju.

- Tonći Janović, poslanik PES-a u Skupštini Crne Gore

ZAPRATI NAS NA

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!