Pozdravljam izuzetne napore koje je su uložili premijer Milojko Spajić i Vlada Crne Gore da u koordinaciji više ministarstava iznađu način i donesu odluku o uplati urgentne jednokratne pomoći radnicima Instituta Igalo u iznosu od 1.136.000,00 eura. Ovom uplatom, biće ispravljen dio nepravde učinjen ovim hrabrim i požrtvovanim ljudima koji su mjesecima nastavili da pružaju zdravstvene usluge kako osiguranicima iz Crne Gore, tako i stranim gostima, uprkos činjenici da nisu primili četiri vezana lična dohotka.

Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju “Dr Simo Milošević” A.D. Igalo je najznačajniji zdravstveni centar za multidisciplinarno banjsko liječenje i nosilac zdravstvenog turizma u Crnoj Gori u kojem se svake godine liječi oko 5000 osiguranika iz naše države među kojima oko 900 djece. U Institutu Igalo ima 568 zaposlenih, mahom Novljana, čijim porodicama zahvaljujem na strpljenju, razumijevanju i zajedničkoj nadi da smo krenuli u rješenje ovog problema za sva vremena.

Javni interes države Crne Gore i grada Herceg Novog više je nego jasan u slučaju Instituta. To su svojim angažmanom pokazali i premijer, i ministarka rada i socijalnog staranja i ministar zdravlja. To su pokazale i moje kolege poslanici iz Kluba PES, koji konstantno daju svoj doprinos potencijalnim rješenjima. Izvjesno je da je problem Instituta na početku konačnog raspleta, i da Vlada Crne Gore neće odustati dok ovog giganta ne postavi ponovo na zdrave noge.

- Jovan Subotić, poslanik kluba Pokreta Evropa sad! u Skupštini Crne Gore

ZAPRATI NAS NA

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!