Iako niko iz Evropske unije nije naveo da je rezolucija o Jasenovcu, Mauthauzenu i Dahau zaustavila integracioni proces Crne Gore u EU, što su i potvrdili juče odobravanjem čak 75 miliona eura za razvoj infrastrukturnih projekata, opozicija pokušava da nametne takav narativ. Istovremeno kreirajući ambijent destrukcija i blokada, imaju cilj da šalju jako lošu poruku iz naše zemlje, iako smo zemlja koja je za rekordno kratko vrijeme isporučila konkretne rezultate na polju evropskih integracija.
Dešavanja u parlamentu u režiji DPS-a je najavio i jedan od opozicionih pravaka Dritan Abazović dva dana ranije, pa zato i ne čudi što se u zvaničnom obrazloženju kao razlog nedolaska predsjednika Evropskog savjeta navode politička dešavanja.
Bivša vlast koja je u međuvremenu pojačana sa medijskim tajkunom Željkom Ivanovićem imala je prilike da pokaže šta zna u procesu evropskih integracija za trideset godina vladavine, a i za vrijeme Abazovićeve Vlade.
Podsjećamo, imali smo status rekordera u trajanju pregovora, blokirane institucije, te umiješanost organizovanog kriminala i korupcije na najvišem nivou.
Takođe, opšte poznato je da je prethodna Abazovićeva Vlada koju je glasao DPS dovela našu zemlju u potpunu blokadu na unutrašnjem i spoljnopolitičkom planu.
Stoga, podsjećamo i danas na odgovornost tadašnje parlamentarne većine, koja je samo deklarativno bila za evropske integracije.
Da je zavisilo od DPS-a i dalje bi pravosuđe bilo u blokadi, jer ova partija nije glasala niti za sudiju Ustavnog suda, niti za dva člana sudskog savjeta, niti za Vrhovnog državnog tužioca.
Upravo ova imenovanja su bila i uslov za dobijanje pozitivnog IBAR-a.

Međutim, to ne smeta DPS-u da nastavi deklarativno zalaganje za evropske integracije, dok u praksi potpisuju peticije za puštanje na slobodu osumnjičenih lica za najteža krivična djela, od umiješanosti u kriminal i korupciju do ratnih zločina u Cavtatu.

ZAPRATI NAS NA

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!