Nakon izglasavanja nepovjerenja 43. Vladi, te neuspjelih pregovora u vezi formiranja 44. Vlade, jedini put za izlazak iz političke i institucionalne krize jeste izglasavanje sudija Ustavnog suda i skraćenje mandata Skupštini Crne Gore, kako bi se uspostavili uslovi za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, zajedno sa predsjedničkim.
Stoga, pozivamo sve poslanike u Crnoj Gori da prekinu praksu prebacivanja odgovornosti i pristupe ozbiljno u ovom haotičnom momentu.
Takođe, pozivamo političke aktere koji izbjegavaju skraćenje mandata i vanredne parlamentarne izbore da predlože građanima Crne Gore neko drugo održivo rješenje.
Ukoliko ga ne bude, svako prolongiranje će biti jasno motivisano sitnom partijskom kalkulacijom, a ne državničkim i interesom građana da se kriza riješi.
Zato, oni koji nemaju predlog, osim što imaju namjeru da bježe od jedinog racionalnog rješenja u vidu održavanja predsjedničkih i parlamentarnih izbora, snosiće odgovornost za održavanje aktuelnog institucionalnog i političkog haosa u zemlji.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!