Dobijeni IBAR rezultat je predanog rada i neprekidnog truda 44. Vlade koja je neumorno radila na sprovođenju neophodnih reformi i usklađivanju naših pravnih i institucionalnih okvira sa standardima i načelima Evropske unije. Istovremeno, Crna Gora danas je dobila direktan signal da je korak bliža evropskom snu i da je EU budućnost naše države na dohvat ruke.

Nesumnjivo se mora odati priznanje ideji da dobijeni IBAR otvara uvide u ispunjavanje privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24, dobro znajući da su upravo ona u prošlosti bila prepuštena stihiji varljivog vremena bivajući nedovoljno afirmisana i minimalno etablirana.
Ohrabruje činjenica i podstiče tvrdnja da je 44. Vlada Crne Gore na čelu sa gospodinom Spajićem i najjačom političkom strukturom u državi neupitno detektovala esencijalne ljudske potrebe, sadržane u programu ,,Evropa sad 2.0”, i u maniru profesionalnosti i znanja izašla u susret brojnim izazovima.
IBAR je još jedna indikativna uvertira koja nas približava evropskom progresu i novom poglavlju za našu zemlju, sa ciljem da Crna Gora bude još bolje i pravednije mjesto za život svih svojih građana. Evropa nas čeka!
- Novak Koprivica, sekretar za medije Mladih Evrope

ZAPRATI NAS NA

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!