Sve najave i neistinite senzacionalističke vijesti povodom emitovanja obveznica, plasirane od strane neodgovornih političkih struktura i pojedinaca pale su u vodu. 

Emisijom državnih obveznica na najtransparentniji mogući način putem londonske berze po stopi od 5,88 odsto, što je istorijski najbolji odnos euribora i kamatne stope prilikom dosadašnjih emisija obveznica (Euribor + 1,98%), još jedan su pokazatelj odgovornog upravljanja javnim finansijama 44. Vlade. Sve navedeno potvrđuju i međunarodne finansijske institucije kroz poboljšane izglede kreditnog rejtinga i puno povjerenje u perspektive razvoja Crne Gore. 

Sredstva će isključivo biti korišćena za finansiranje starih dugova koji dospijevaju na naplatu i finansiranje insfrastrukturnih projekata. 

Ni cent zaduženja neće biti plaćeno za finansiranje tekućih obaveza. 

Oni koji su najglasniji u kritikama prošle godine su državu zadužili po istorijski rekordnoj kamatnoj stopi od 10,7 odsto, što je skoro duplo više od sadašnjih 5,88 odsto. 

I u narednom periodu periodu nastojaćemo da obezbijedimo bolji život i standard uz punu stabilnost javnih finansija. Rezultati govore!

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!