Više je nego očigledno da se DPS-ova revizorska institucija (DRI), na samo sedam dana pred izbore u Podgorici uključila, u izborni proces po unaprijed izrežiranom scenariju samo formalno bivših funkcionera DPS-a Nikole Kovačevića i Zorana Jelića.

Svjesni da DPS neminovno gubi Podgoricu poslije dvije decenije i da imaju ogroman odliv glasova, rukovodilac DRI Nikola Kovačević, inače šura Radoja Žugića (DPS) i Zoran Jelić, inače kum Radoja Žugića, osmislili su scenario protiv Pokreta Evropa sad! i njegovog lidera Milojka Spajića, čiju su realizaciju planirali u posljednjoj nedjelji kampanje, ne bi li na taj način uspjeli da pomognu DPS i spriječe veliki odliv glasova koji imaju.

Ovakvo ponašanje DRI u toku izborne kampanje ne iznenađuje nikog s obzirom na to da njim upravlja Nikola Kovačević, kojem nisu strana uključivanja u izborne procese. Naime, pomenuti je još 2000. godine, u svojstvu pomoćnika ministra rada i socijalnog staranja zaduženog za socijalu bio aktivno uključen u kampanju DPS-a za podgoričke izbore, kao kadar od povjerenja Miomira Mugoše. Tada je, zloupotrijebivši povjerenje pretpostavljenih iskoristio sredstva predviđena za pomoć korisnicima socijalnih davanja i kupio više stotina glasova za DPS, davajući novac u zamjenu za siguran glas DPS-u, nakon čega je odmah smijenjen. Ako tome dodamo i Zorana Jelića, jednog od glavnih aktera afere „Snimak“, koji se proslavio izrekom „jedan zaposleni – četiri glasa“, onda ne treba da nas čudi što je DRI trenutno partijska ćelija DPS-a na specijalnom izbornom zadatku.

DRI je po prvi put u istoriji pred izbore organizovao pres konferenciju, kojom su određene tehničke manjkavosti rada Ministarstva finansija i socijalnog staranja za vrijeme rukovođenja Spajića, predstavljene na preuveličano negativan način, s jasnim ciljem da našteti nevjerovatnom rastu popularnosti Pokreta Evropa sad! i zaustavi prelivanje glasova, a pritom zanemarujući „Hirošima stanje“ koje je Spajić naslijedio u MFSS poslije tridesetogodišnje vladavine DPS-a i njegovog nedomaćinskog odnosa prema budžetu.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!