Optužbe koje su na kontrolnom saslušanju u Skupštini iznijeli tužilac u Specijalnom državnom tužilaštvu Vukas Radonjić i tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Nikola Boričić, na račun svojih kolega tužilaca Lepe Medenice, Dražena Burića i Sanje Jovićević, predstavljaju ozbiljan alarm za uzbunu kada je u pitanju rad pomenutih tužilaca i pojedinih tužilaca koji su u sadejstvu sa njima.
Od ranije se spekuliše da u crnogorskom tužilaštvu postoji neformalna grupa, koju neki javno i kvalifikuju kao organizovana kriminalna tužilačka grupa (OKTG) , koja je u saradnji sa klanovima i njihovim političkim pokroviteljima rukovodila tužilačkom organizacijom i koja svoje krake ima i danas usljed nedovoljnih reformi u tužilaštvu pod rukovodstvom bivše v. d. VDT Maje Jovanović, koja je u dva mandata blijedo i neenergično vodila tu organizaciju.
Iako je jedan od pripadnika te grupe tužilac Saša Čađenović već uhapšen, a istraga se vodi i u pravcu razotkrivanja uloge u toj grupi bivšeg GST Milivoja Katnića, koji u istragama slovi za šefa te grupe, zbog ozbiljnih optužbi u slučaju “Belivuk” neophodno je hitno ispitati ove optužbe koje pomenuti tužioci iznose na račun gore pomenutih tužilaca.
Ovo je značajan korak naprijed u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije u pravosuđu jer su konačno ljudi iznutra počeli da govore šta su u sistemu radile njihove kolege.
Evropska komisija u poslednjem izvještaju o poglavlju 23 jasno navodi zabrinutosti i nedostatke tužilačke organizacije, kao i kompletnog pravosuđa, bez čijeg rješavanja Crna Gora ne može ući u EU.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!