O javnoj i politički legitimnoj ponudi uvaženih kolega Demokrata po pitanju koalicije i predloga za predsjedničku i premijersku funkciju, Evropa sad! će se izjasniti i donijeti odluku na stranačkim organima kada se za to steknu uslovi. Prioritet pri donošenju te odluke će svakako biti programski principi i ciljevi, a ne pojedinci.

Za sada imamo izvjesne samo predsjedničke izbore i zainteresovani smo da iskreno i bez kalkulacija podržimo zajedničkog predsjedničkog kandidata Evrope sad! i parlamentarne većine, ako ona nakon propalih pregovora oko 44. Vlade uopšte i postoji.
Smatramo da ukoliko te većine nema, onda ne treba više zloupotrebljavati 30. avgust. Nažalost, promjene koje su se tada desile, potpuno su obesmišljene raznim zajedničkim glasanjem djelova avgustovske većine sa DPS-om, te tadašnji izraz većinskog raspoloženja građana više nije isti.
Naime, imamo nove političke aktere  i nezaustavljivi pad DPS-a, te blokadu institucija i nefunkcionalan parlament, koji u ovom sastavu ne može odgovoriti dolazećim izazovima.
Stoga je neophodno da se prvo izaberu sudije Ustavnog suda i skrati mandat aktuelnom sazivu Skupštine, kako bi se stvorile pretpostavke za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, a time i stekli uslovi da se Evropa sad!, koja će imati konkretan plan i program, izjasni o nastupu na istim.

Ukoliko nema održivog rješenja, a sve parlamentarne partije ponavljaju da ne bježe od izbora, koji su jedini izlaz iz aktuelne krize, onda očekujemo da konačno postupe državnički i odgovorno prema svojim građanima. To je trenutno interes i volja najvećeg broja građana Crne Gore.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!