Prvih 100 dana rada 44. Vlade pokazali su snažnu posvećenost u rješavanju brojnih društveno-ekonomskih izazova, uz jasan naglasak na poboljšanju životnog standarda građana. Briga za najugroženije slojeve stanovništva, oličena kroz povećanje minimalne penzije, predstavlja prvi korak u realizacija programa Evropa sad 2, koji će kao krajnji rezultat imati prosječnu zaradu od 1000 eura i društveni boljitak.

Opšti konsenzus po pitanju sprovođenja popisa stanovništva, deblokada pravosudne grane vlasti, ubrzanje procesa pristupanja Evropskoj uniji, uz snažnu podršku parlamenta, ukazuju na početak nove ere političkih odnosa u našoj zemlji, lišene relikata prošlosti. Čvrsto opredjeljenje Vlade da postane prva naredna članica EU  podrazumijeva unapređivanje institucionalnih okvira za reforme u oblasti vladavine prava, održivog socio-ekonomskoj razvoja i zaštite životne sredine.

Očekujemo da će u mandatu ove Vlade biti započeti i realizovani brojni infrastrukturni projekti koji će omogućiti bolju saobraćajnu povezanost, dati snažan zamajac privrednom razvoju i generisati otvaranje novih radnih mjesta, posebno u primorskom dijelu naše države. Kao žitelji grada koji predstavlja prozor Crne Gore u svijet, želimo da se na najbolji način valorizuju razvojni potencijali barske luke kako bi se luci povratio status vodećeg transportnog čvorišta u ovom dijelu Evrope. Stoga, punim jedrima ka EU i boljem životu građana!

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!