Uvažavajući napore kolega Demokratske Crne Gore da doprinesu jačanju bloka progresivnih snaga, smatramo da kucaju na otvorena vrata, kad je u pitanju Pokret Evropa sad!.

Sve one organizacije i pojedinci koji imaju za cilj unapređenje životnog standarda, te borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, imaće pouzdanog saveznika u našem Pokretu. Svjesni teoretskog rizika svega onoga što su kolege iz Demokratske Crne Gore u medijima ukazivale, očekujemo podršku našem predsjedničkom kandidatu, koji je antipod politici etničkih tenzija, korupcije i diskriminacije.

Međutim, kako smo ranije trvrdili, ne možemo razmatrati javne ponude za koje ne postoje elementarni uslovi. Pozicije u izvršnoj vlasti kao što i predviđa politička praksa mogu biti predmet razgovora nakon što se raspišu i održe parlamentarni izbori.

Za sada, ne možemo znati kada će građani biti konsultovani, ako imamo u vidu činjenicu da mnogi subjekti bježe od njihovog raspoloženja, prolongirajući parlamentarne izbore na svaki mogući način. Pokret Evropa sad! zato smatra da su nakon izglasavanja sudija Ustavnog suda, vanredni parlamentarni izbori jedino rješenje za izlazak iz duboke političke krize.

Takođe, saradnja na predsjedničkim izborima, mogla bi biti i uvertira za objedinjavanje na vanrednim izborima za novi sastav Skupštine.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!