Hapšenje Verice Maraš, bivše izvršne direktorice kompanije „Plantaže 13. jul“ predstavlja nastavak snažne borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala koju sprovodi SDT na čelu sa glavnim specijalnim državnim tužiocem Vladimirom Novovićem.

Samostalnost njegovog rada postaje očigledna svima, čak i onima koji su mogli povjerovati 43. Vladi čiji su pojedini predstavnici preuzimali zasluge za dosadašnja hapšenja. Još važnije, ovo je ujedno i pokazatelj da se sistem nije vratio na upravljanje DPS strukturama, već se hapšenjem njihovih istaknutih članova nastavlja sa radom nezavisnih institucija, koje nisu, ne mogu i ne smiju zavisiti od jedne Vlade, pogotovo one čije se licemjerstvo ogleda u nastavku zapošljavanja partijskih kadrova koalicionih partnera.

Ohrabrujemo SDT da nastavi sa neophodnim procesuiranjem svih onih koji su tokom posljednjih 30 godina pljačkali imovinu građana ostajući nezavisni od političkih okolnosti.

Ujedno, pozivamo Dritana Abazovića da bez odlaganja dostavi SDT-u sve informacije koje posjeduje kako bi na taj način dao doprinos borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!