Imajući u vidu reakcije NVO sektora, te prava odbornika i građana da predlažu imena za dodjelu naziva ulica, naselja i trgova, a na osnovu stavova članova Savjeta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova, sa devet glasova, od kojih su glasali i svi članovi koji ne pripadaju političkim partijama je odlučeno da se inicijativa da Pavle Bulatović bude jedan od predloga za imenovanje ulica u glavnom gradu preusmjeri shodo pravilniku o radu Savjeta na  nadležne stručne i kulturne institucije, koje mogu dati mišljenje da li predlog ispunjava zakonske i druge neophodne kriterijume.
Ovakav odnos je odgovoran, jer članovi Savjeta i koji nisu predlagači ne žele da se bave eventualnom politizacijom konkretnog slučaja, niti da donose odluke, bez obrazloženja i mišljenja nadležnih institucija.
Zato je važno da osjetljiva pitanja ili predloge koji nemaju usaglašen stav rješavamo u okviru nadležnih i relevantnih institucija, a ne preglasavanjem.
Kakav god odgovor da bude nadležnih institucija, nerealno je prejudicirati da li će se neka ulica zvati po Pavlu Bulatoviću, jer krajnju odluku o tome ne donosi ni Savjet, niti ministarstvo kulture i prosvjete, već odbornici u Glavnom gradu.
Svi dosadašnji predlozi i imenovane ulice u Glavnom gradu, a u toku rada aktuelnog Savjeta za davanje predloga naziva ulica, naselja i trgova, izglasani su skoro jednoglasno i to je pristup koji ću i dalje zagovarati, bez bilo kakvog doprinosa politizaciji kada je u pitanju imenovanje ulica, naselja i trgova.

Smatram da svi predlozi koji kao takvi ispunjavaju zakonske kriterijumi, ne mogu biti odbijani odlukama članova Savjeta, a da li će i kada neki predlog dobiti većinu samih odbornika je drugo i suštinsko pitanje.

ZAPRATI NAS NA

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!