Inicijalni odbor Pokreta Evropa sad! u Budvi želi da izrazi punu i nedvosmislenu podršku 44. Vladi Crne Gore i Pokretu Evropa sad! u zajedničkim naporima da unaprijede državu i ostvare pozitivne promjene u društvu. 

Vlada Crne Gore je pokazala odlučnost i hrabrost u suočavanju sa izazovima i donošenju brojnih odluka u korist svih građana. Uspješna realizacija popisa, usvajanje održivog budžeta kojim je bez zaduženja obezbijeđeno povećanje minimalnih penzija na 450 eura, deblokada pravosudnih institucija nakon višegodišnjeg v.d. stanja, te snažna podrška međunarodnih partnera na putu ka Evropskoj uniji, samo su neki od pokazatelja da će Crna Gora radom Vlade koju predvodi Milojko Spajić, postati prosperitetnija i pravednija država u kojoj će svi građani imati jednake šanse za napredak. 

Za prvih 100 dana Vlade, Budva je dobila najsavremeniju mikrobiološku labaratoriju koja će unaprijediti kontrolu, prevenciju i njegu pacijenata što je još jedan dokaz da je zdravstvena zaštita domaćeg stanovništva, ali i turista prioritet Ministarstva zdravlja. 

Sa druge strane, Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine intenzivno ulaže napore da stane na put nelegalnoj gradnji, koja je nažalost godinama unazad devastirala mediteranski izgled opštine Budva. 

Uprkos svemu, sigurni smo da će Budva kao okosnica crnogorskog turizma i generator najvećeg prihoda od ove djelatnosti u Crnoj Gori, dobiti podršku 44. Vlade kada su u pitanju novi infrastrukturni projekti koji će unaprijediti ponudu grada i olakšati boravak turista i život mještana. Ovdje mislimo na izgradnju zaobilaznice iznad Budve, šetališta na pojasu od Budve do Rafailovića, kao i šetališta u Petrovcu, izgradnju novih obrazovno vaspitnih institucija kao i prijeko potrebnih parking mijesta.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!