Razlozi zbog kojih smo odlučili da snažno podržimo 44. Vladu su socijalni i ekonomski oporavak naše zemlje, podrška deblokadi evropskog puta, potiskujući retrogradne politike prošlosti i podjela.

Vlada je za prvih 100 dana rada pokazala sposobnost da se nosi sa svim izazovima kako bi osigurala bolju budućnost za sve građane.

Rad 44. Vlade se pokazao kroz odgovorno sprovođenje popisa stanovništva, deblokadom sudstva i usvajanjem fiskalno odgovornog budžeta.

Nakon dugo godina, Crna Gora je dobila i funkcionalan Sudski savjet u punom mandatu i izbjegla da se nađe na “sivoj listi” Manivala.

Vlada je takođe doprinijela smanjenju društvenog jaza tako što je povećala minimalne penzije najugroženijima. Ova mjera  je značajno unaprijedila standard građana Cetinja i njegove starije populacije, a to je samo početak onoga što slijedi i za ostale penzionere. Benefite programa Evrope Sad 2 će osjetiti i zaposleni povećanjem minimalne plate na 700 eura i prosječne na 1000 eura.

Ono što nas posebno raduje kao stanovnike Cetinja je izvjestan nastavak izgradnje projekta žičare Kotor-Lovćen do Cetinja, što će u mnogome doprinijeti punoj valorizaciji turističkog potencijala Prijestonice.

Dijeleći iste vizije dajemo punu podršku 44. Vladi na čelu sa premijerom Milojkom Spajicem, kao i cijelom poslaničkom klubu.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!