Navodno pismo koje je bjegunac od pravde Do Kvon poslao svima, a na kraju se ispostavilo da ga je poslao gle čuda samo Dritanu Abazoviću, koji ga je onda proslijedio ostalima po priznanju ministra pravde Kovača, pisali su advokat Do Kvona i kotorskih klanova Branko Anđelić, zajedno sa Artanom Kurtijem, višestruko osuđivanim licem za pokušaj ubistava i ranjavanja, a koji je na insistiranje Abazovića postavljen za glavnog inspektora u ANB-a.

Naime, pomenuta lica su prema kazivanju svjedoka više puta tajno posjećivala Do Kvona u pritvoru, poput tajnih posjeta Abazovića Ljubu Bigoviću optuženom za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, što je kasnije priznao i sam Abazović. Karakter posjeta je bio da se Do Kvon natjera da potpiše sadržaj pisma, u kom se po naredbi Abazovića dovodi u vezu sa Spajićem, u zamjenu za branjenje sa slobode, što bi mu dalo šansu da pokuša bjekstvo.

Kreator i naručilac ove afere Dritan Abazović, uz mentorstvo onih koji su ga savjetovali da napad na Milojka Spajića njemu direktno podiže procente, osmislio je kompletan plan, a kao tajming odredio zadnju nedelju do izbora, da bi onda krenuo sa političkim marketingom u kom je zloupotrijebio i institucije sistema i zakazao čak sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost iako ista nije sazivana ni nakon masovnog ubistva na Cetinju, hapšenja direktora Uprave poreza i carina Rada Miloševića, hapšenja pomoćnika direktora policije Dejana Kneževića, te hapšenja predsjednika opštine Budva Mila Božovića.

Sa ovim postupkom u zadnjoj nedelji kampanje, Abazović se jasno odao da je kompletan plan već napravljen i da on lično stoji iza ove prljave kampanje i progona lidera PES-a.

Za puštanje da se brani sa slobode, Do Kvon je nudio milionski iznos preko advokata Anđelića raznim ljudima koji bi mogli pomoći u pravljenju konekcije kod postupajućeg sudije. Da li je nagrada koju je Anđelić redom nudio svima koji mu pomognu u ovome glavni razlog zašto sudija donosi dva puta rješenje o puštanju da se Do Kvon brani sa slobode iako Viši sud već jednom ukida to rješenje, i to pored činjenice da je Do Kvon optužen za prevaru tešku 40 milijardi dolara, a potražuju ga SAD i Južna Koreja, i pritom je uhvaćen prilikom pokušaja bjekstva sa lažnim pasošem. Nadamo se da će nadležni organi i službe ispitati ovu situaciju kada se promijeni vlast.

Situacija neodoljivo podsjeća na slučaj međunarodnih bjegunaca, kojima su crnogorske vlasti (URA) odobravale pravo na azil, a oni za te usluge isplaćivali ogromne sume novca, a neki od njih su bili rado viđeni gosti na svadbi savjetnika Dritana Abazovića i nalaze se na zajedničkim fotografijama sa njima.

Ovakva zloupotreba bezbjednosnog sektora i institucija države Crne Gore, viđena je još samo od Milivoja Katnića i mračnih krugova koji su vladali 30 godina.

Kao i u svim bitkama do sada protiv kampanja laži, Milojko Spajić i PES će izaći kao pobjednici jer smo mi u koaliciji sa građanima, a oni u koaliciji sa mafijom protiv koje se navodno bore – VRIJEME JE!

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!