Sinoć je u Podgorici održana završna konvencija Pokreta Evropa sad! sa koje je poslata snažna poruka zajedništva onih kojima je ljubav prema domovini oslikana u branjenju interesa svih građana. Kandidat za gradonačelnika Podgorice, Jakov Milatović zahvalio se svim prisutnim građanima koji su prethodnih nedelja podržali “hrabre, sposobne i poštene ljude, a koji će Crnu Goru učiniti boljim mjestom za život”.

“Ogromna podrška Pokretu Evropa sad! dokaz je da ćemo u nedjelju slaviti! A kada Evropa sad! slavi, to znači da DPS pada i to znači da mi sa njima ne želimo ništa! Njih drzimo za odgovorne što nam je država siromašna i društvo podijeljeno. Da bi nam država bila bogata i društvo složno – DPS će izgubiti izbore u nedjelju! Dobili smo veliku podršku, iskrenu, iz srca naših ljudi – zaboravljenih od tridesetogodišnjih moćnika i neustavnih gradonačelnika” izjavio je Milatović.

Predsjednik Pokreta Milojko Spajić istakao je da “više nema dileme – samo pogledajte kako živite vi i vaši prijatelji, a kako žive ONI i njihovi prijatelji; sjetite se u nedjelju da nam je svako treće dijete siromašno, imajte na umu kada odete na birališta da nam je korupcija pojela škole, bolnice, puteve, fabrike, parkove, državno zemljište, da smo u međuvremenu izgubili 140 hiljada građana” i pozvao građane Podgorice da daju svoj glas za napredak, za dostojanstven život i za budućnost u kojoj će naša djeca moći da žive normalno u ovoj državi.

Na konvenciji je govorio i generalni sekretar Pokreta Boris Pejović, koji je podsjetio na nebrigu prethodne vlasti za Podgoricu i Crnu Goru, naglašavajući “da su brinuli o građanima – povećali bi im plate i penzije davno, izgradili bi gradsku bolnicu, da su željeli da nas uvedu u EU, ne bismo bili rekorder u trajanju pregovora, da su željeli pravdu ne bi nam danas sudije privrednog i vrhovnog suda bile u Spužu, da su se borili protiv organizovanig kriminala i korupcije, ne bi smo do skora imali politizovano i zarobljeno tužilaštvo”.

Prisutnim građanima su se obratili i članovi predsjedništva Pokreta, Andrej Milović i dr Filip Ivanović. U svom nadahnutom obraćanju Milović je rekao da Pokret Evropa sad! Podgorici nudi “našu mladost i obrazovanje, našu dokazanu sposobnost i stručnost, našu hrabrost i čistotu, ubjedljivo najbolju listu u istoriji podgročkih izbora i najboljeg nosioca liste, oksfordskog đaka i građanina cijelog svijeta Jakova Milatovića”.

Ivanović je naglasio da zna “da su mnogima od nas djetinjstva, mladosti, a nekima i čitavi životi, prošli u iščekivanju ovog časa, ali taj čas je kucnuo i više nikada niko do vas i od vaše djece neće biti žrtve bahatosti, sebičnosti, neodgovornosti i nezajažljivosti onih koji su sve strpali u svoje džepove, a vas ove godine ubjeđuju da je 222 veće od 450“.
„Nema toga više, gotovo je!“, zaključio je.

Potpredsjednica Pokreta, Prof. dr Olivera Injac istakla je da „ohrabruje što su, u većini crnogorskih opština, našu viziju prepoznali i priključili joj se, ugledni ljudi, istaknuti humanisti, poljoprivrednici, studenti, odnosno dostojanstveni i poštovani građani u zajednicama iz kojih dolaze, među kojima je veliki broj onih koji do sada nisu bili politički aktivni, a naš Pokret je probudio svijest koja želi da se odupre svim nepravdama i neistinama koje nam plasiraju više od tri decenije“.
Na konvenciji su takođe govorili dr Vojislav Šimun, Ana Đelević i mr Jasna Jovanović koji su u svojim obraćanjima posebnu pažnju posvetili zdravstvu, obrazovanju i ekologiji, dajući i svoje lične osvrte na razloge zbog kojih su se priključili pobjedničkom timu Evrope sad!

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!