Funkcioneri naše političke partije, koji obavljaju i najznačajnije pozicije u državi nisu nikada kvalifikovali srpski narod, niti bilo koji drugi narod kao genocidan. 

Uvažavajući odluke međunarodnih sudova, te deklaraciju i rezoluciju o genocidu u Srebrenici usvojenih u prethodnim sazivima Skupštine Crne Gore, naša politička partija poštuje ono što je već utvrđeno u okviru međunarodnih i crnogorskih institucija. 

Crnogorski parlament je osim rezolucije o genocidu u Srebrenici, usvojio i rezolucije o genocidu u Pivi i Velici, što takođe uvažavamo i poštujemo.

Sve te rezolucije nisu izglasane samo glasovima sadašnje opozicije, već i glasovima partija koje sada čine parlamentarnu većinu i participiraju u Vladi. 

Iako se u Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, koja će biti razmatrana u UN-u ne pominje odgovornost srpskog naroda i države Srbije, a radi preciziranja odgovornosti koja je individualna, crnogorska Vlada će podnijeti amandmane, koji jasno definišu da nijedan narod ne može biti kvalifikovan kao genocidan. 

Ova jako osjetljiva tema koja već nekoliko dana izaziva mnoštvo reakcija i budi sjećanja na nevino stradale žrtve, često biva zloupotrijebljena od različitih društveno-političkih aktera. 

Naša misija je da u Crnoj Gori koja ima multietnički karakter afirmišemo suživot, kako bi se u zemlji vladavine prava svi građani osjećali ravnopravno i jednako uvaženo.

ZAPRATI NAS NA

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!