Serija poraza na lokalnim izborima, počevši od onih nikšićkih, preko podgoričkih – pa sve do onih sinoć u Tuzima, je uvertira u izvjestan izborni neuspjeh nekada najjače političke partije i na predsjedničkim izborima.
U nedostatku programa i rezultata nakon 30 godina vlasti, u DPS-u su smatrali da je, po potrebi, politika kalkulisanja sa manje brojnim narodima, jedini recept koji im još uvijek može pomoći.
Međutim, prevaziđena politika DPS-a kojom se aktuelizuju tragična vremena, u kojima je i njihov predsjednik učestvovao, pročitana su gotovo na svakom mjestu u Crnoj Gori.
Dok su se funkcioneri DPS-a bogatili, građane su primoravali da preživljavaju od minimalnih plata i penzija, koje godinama nijesu povećavali.
DPS i njihov predsjednik su jedino predano radili na uvećanju crnogorske dijaspore. Međutim, sada pozivaju da im ukažu povjerenje oni, koje su zbog teških životnih uslova, već otjerali iz Crne Gore.
Za razliku od DPS-a, mi smo već pokazali, a tek ćemo da nastavimo, da stvaramo uslove da se naša dijaspora vrati i živi u Crnoj Gori, a ne da se isti kratkoročno zloupotrebljavaju za samo jedan izborni dan.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!