Poslanici Gordan Stojović i Seid Hadžić sastali su se sa predstavnicima Pokreta solidarnosti za Palestinu i tom prilikom razgovarali o trenutnoj situaciji u pojasu Gaze. Aktivisti Pokreta solidarnosti za Palestinu predstavili su svoje aktivnosti, kao i peticiju o usvajanju Rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini.

Iskazali su nadu da će se u što skorijem periodu ispoštovati Rezolucija Savjeta bezbjednosti UN-a koja poziva na prekid vatre u pojasu Gaze. Poslanici Stojović i Hadžić su istakli da razumiju palestinsku Nakbu i da se suosjećaju sa svim porodicama nevino stradalih žrtava.

Poslanik Hadžić je iskazao načelnu podršku Rezoluciji u Skupštini Crne Gore koja ide u pravcu prekida agresije protiv civila u Gazi i afirmisanja položaja palestinskog naroda.

Poslanici i aktivisti su se složili o potrebi nedvosmislene osude stradanja civila u Palestini, te da se Crna Gora svrsta u zemlje koje vrše diplomatski pritisak da se u Palestini obustave vojne operacije, spriječi stradanje civila i doprinese trajnom miru.

ZAPRATI NAS NA

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!