Crna Gora konačno mora postati zemlja vladavine prava, u kojoj se svi njeni građani, uključujući i najviše predstavnike vlasti, osjećaju sigurno, što je jedan od presudnih uslova za profesionalno i časno obavljanje poslova od državnog interesa, naročito ako se radi o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, za šta se Evropa sad! snažno zalaže.

Stoga, ukoliko je tačna informacija, koju navodi premijer Abazović, da mu kriminalne grupe crtaju metu, očekujemo brzu i efikasnu reakciju bezbjednosnih službi, kao i upoznavanje javnosti s rezultatima tih radnji. U tom smislu premijer ima našu punu podršku.

No, u slučaju da navedene informacije nisu tačne, cijela situacija bi se svela na puki politički marketing i pokušaj da se pažnja javnosti skrene sa skandaloznih imenovanja u bezbjednosnom sektoru, u šta ne želimo da vjerujemo.

Konačno, ukoliko je premijer Abazović preuzeo ingerencije SDT-a, očekujemo da, za početak, pod hitno pohapsi sve one aktere korupcionaških afera, koje je i sam imao na famoznom “spisku”, a koji su mu aktuelni koalicioni partneri.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!