Trenutni saziv Skupštine najveći je politički problem u Crnoj Gori i to je svima jasno, kazao je jedan od lidera pokreta Evropa sad, Jakov Milatović.

“On u prethodne dvije godine nije mogao da izrodi stabilnu Vladu, godina mu je trebala da izabere Tužilački savjet, Sudskog savjeta još nema, ni sudija Ustavnog suda”, rekao je Milatović na pres konferenciji.

Istakao je da je jedini način izlaska iz krize promjena trenutnog saziva Skupštine, što je, kako je kazao, moguće na izborima.

Milojko Spajić, jedan od lidera pokreta Evropa sad, podsjetio je na sve teškoće koje su imali dok su bili u Vladi i koliko je napadan program Evropa sad.

“Taj zamajac koji smo pokrenuli već usporava zbog loše sezone, prekinutog niza reformskih koraka koje smo počeli… U julu ćemo vjerovatno imati deficit”, rekao je on.

“Crnoj Gori treba novi saziv Skupštine i želimo da ti izbori budu što prije. Naš predlog je da ti izbori budu 23. oktobra sa lokalnim izborima”, poručio je Milatović.

Podsjetio je da je juče nepovjerenje Vladi izglasalo 50 poslanika i ono što se juče desilo je, kako je rekao, jedino što se moglo desiti.

“Pozdravljamo odluke Demokrata, Ujedinjene i Prave Crne Gore… Ono što se desilo je jedino što se moglo desiti. Četrdeset treća Vlada se ‘grba rodila’, a kako je nastala, tako se i ugasila”, kazao je Milatović.

On je dodao da je 43. Vlada nezakonito izabrana, da su namjerno i svjesno neustavno odloženi izbori, čime je produžena vlast Demokratske partije socijalista u velikom broju opština.

Naveo je i na mnoga, kako je kazao, problematična kadrovska rješenja 43. Vlade, “što je najbolji dokaz da je Vlada koja je juče pala, bila vlada DPS-a”.

“Jako je loše ovo što se posljednje desilo – izglasavanje zakona o Zeti, kako bi se omogućilo DPS-u da ostane na vlasti, a Građanski pokret URA da pređe cenzus”, kazao je Milatović.

Izvor: Vijesti

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!