Svjedoci smo parade stupidnih optužbi od strane lošeg bivšeg direktora Fonda za zdravstvo i još goreg ministra zdravlja, od toga da smo mi odgovorni za šverc cigareta, za šta njegov koalicioni partner i premijer Abazović napada njihovog drugog koalicionog partnera DPS, Bemax i Đukanovića, do toga da smo krivi za situaciju u zdravstvu koje dvije godine kontroliše upravo ministar Šćekić, zajedno sa svojim ljudima od povjerenja u Fondu i Montefarmu.
Ono što je interesantno jeste da, u svakom javnom nastupu, Šćekić poziva tužilaštvo da nešto ispita, pa takvi pozivi već postaju sumnjivi jer očito pokušava da skrene pažnju sa sebe, po onoj staroj „Drž’te lopova“.
Simptomatično je i da je od stupanja na funkciju predsjednika opštine Berane, potom direktora Fonda za zdravstvo, a sada ministra zdravlja, za sobom uvijek ostavljao uvećane dugove, a sebi uvećanu imovinu, od Podgorice do Beograda.
Takođe, vrlo je interesantno istrajavanje ministra Šćekića da svoje ljude postavi na čelo Fonda za zdravstvo i Montefarma, te na taj način stavi „šapu“ na crnogorsko zdravstvo. Možda u tome treba tražiti razloge za uvećanje imovine i svakodnevno usmjeravanje tužilaštva da reaguje prema drugim licima.
Vjerujemo da će se stvoriti pravne pretpostavke da se ispita rad ministra Šćekića, pogotovo njegova uloga u rastu duga Fonda za zdravstvo, potom učešće u preko 35 direktnih pogodbi Montefarma koje su sproveli njegovi ljudi od povjerenja, zaobilazeći tendersku proceduru, te slučaj „MedicaLana“ i nabavke brzih antigenskih testova, takođe bez sprovedenog tendera. Kada je Šćekić u pitanju, zli jezici pominju i njegovu ulogu u slučaju odlaska renomirane turske bolnice „Acibadem“ iz Crne Gore i dolaska druge turske bolnice na naše tržište. A opšte je poznato da on baš ništa ne radi besplatno.

Korisno je za Crnu Goru, a i političku scenu, da se što prije usvoje izmjene i dopune Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, te da se ispita enormna imovina od Podgorice, Beograda do drugih gradova, mnogih ministara i direktora, koliko god možda bila skrivana pod tuđim imenima.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!