Bizarne konstrukcije i navodi poslanika Nikolića da PES vodi antidržavnu politiku su dokaz da DPS svakodnevno propada kao opozicija, te da su tu samo da svađaju građane i dižu tenzije. 

Dok je DPS vladao na podjelama i samo deklarativno zastupao evropske vrijednosti, brojni građani dominantno sa sjevera zemlje su se iseljevali iz naše države. 

Sa druge strane, PES u svom političkom djelovanju ostaje posvećen misiji društvenog blagostanja i prosperiteta naših građana. Naše politike i inicijative su uvijek bile i uvijek će biti u skladu sa ključnim vrijednostima i principima na kojima počiva građanska Crna Gora. 

Aktuelna Vlada i parlamentarna većina ostaju posvećeni afirmaciji vladavine prava, ubrzanom evropskom putu i unaprjeđenju životnog standarda.

Okrenuti smo budućnosti i imamo viziju da osnažimo svakog građanina i ojačamo temelje našeg građanskog društva. 

Ukoliko kolege iz DPS-a žele da se reformišu, moraju se distancirati od retrogradne politike, koja svakim danom ima sve manje pratilaca. 

Zato očekujemo da umjesto destrukcije budu konstruktivna opozicija, koja će se iskreno radovati uspjesima naše zemlje na putu evropskih integracija.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!