Lideri Pokreta Evropa sad! Milojko Spajić i Jakov Milatović boravili su sinoć u Bijelom Polju, gdje su razgovarali sa građanima i predstavili dio svoga programa. Spajić je kazao da su Pokret formirali prije petnaestak dana i da namjeravaju da izađu na lokalne izbore u Bijelom Polju.

Bijelo Polje je centar sjevera države i mislimo da će biti veoma bitna tačka za naš pokret u budućnosti. Ovdje večeras je 70 naših savjetnika, koji treba da nam sugerišu kako da se vodi politika Evrope sad! u Bijelom Polju, kakva strategija treba da bude i generalno kako vidite viziju grada za nekoliko godina. I da nam pomognete u odabiru ljudi. Da se za to pobrinu obični ljudi da bi ih ti izabrani vodili u svjetliju budućnost.

Milatović je kazao da turneju po Crnoj Gori počinju baš iz Bijelog Polja i da razgovor sa Bjelopoljcima protiče tako da svi kažu šta su njihova očekivanja, kako bi dali doprinos Evropi sad!.

Na koji način mislite i želite da se ponašate i razmišljate o ovom trenutnom državnom nivou. Svjedoci smo da se situacija u zemlji polako usložnjava, iako je bila složena više godina. Vjerovatno sa ovim lokalnim izborima u 17 opština uslijediće i parlamentarni izbori. Ovo je naš direktni kontakt koji je veoma važan.

On je dodao da su razgovori sa građanima na fonu da se odaberu pravi ljudi, koji će u pravom pravcu voditi grad.

– Trenutno smo formirana partija, koja će osnivački Kongres imati krajem avgusta ili početkom septrembra, gdje će biti i veliki broj bjelopoljskih delegata. Ti delegati će izabrati svoje funkcionere – kazao je Milatović, dodajući da će biti potpuno spremni za predstojeće lokalne i vjerovatno parlamentarne izbore.

Milatović je na jedno od pitanja hoće li, ako budu tas na vagi pružiti podršku DPS, kazao da postoji problem jer svako misli da će naredna vlast zavisiti od DPS ili DF.

– Dozvolite da se to neće desiti. Hajde da svi zajedno uradimo da ne bude tako – zaključio je Milatović.


Izvor: Dan

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!