Imao sam srbijansko državljanstvo, podnio sam zahtjev za ispis iz istog i na današnji dan nemam prebivalište u Srbiji jer sam isto odjavio. Cijeli život sam crnogorski državljanin i imam sve formalno pravne uslove da budem kandidat za predsjednika Crne Gore, jer sam rođen u ovoj zemlji i duže od 10 godina imam prijavljeno prebivalište u Crnoj Gori.

Znao sam dobro da su neke ljude u Crnoj Gori godinama progonili. Ali tek danas osjećam sve što može da zadesi prosječnog građanina Crne Gore. Nepravda, spinovi, targetiranje, obrušavanje na porodicu i prijatelje, sve sam to posljednjih dana osjetio na svojoj koži. Prošao sam kroz trnje i spletke jedne ozbiljne mašinerije koja ovu državu decenijama potkrada.
Namjeravali su da me slome, jer su vidjeli da na mjesto predsjednika će doći čovjek koji donosi promjene. Građani žele novog predsjednika.
Proteklih dana propratio sam dešavanja oko mojih svratišta, boravišta, prebivališta i drugih mjesta gde sam stanovao u Crnoj Gori i svijetu. Imali ste za ovo vrijeme priliku da me upoznate i uočite da nisam od onih ljudi koji se pedantno brinu o svim tim administativnim detaljima. Svi koji me poznaju, znaju i da uvijek težim suštini. Kao što smo to pokazali na primjeru sprovođenja programa Evropa sad, od kojeg su korist imali praktično svi građani Crne Gore.
Želim da, kao što sam to radio dok sam bio u Vladi, učinim sve kako bih dodatno popravio životni standard naših građana, da im učinim život dostojanstvenijim i ljepšim. S tim u vezi, mogu da kažem da, bez obzira šta i kako će moju kandidaturu cijeniti DIK kao partijsko tijelo koje je već prekršilo zakon, ispunjavam formalne uslove za kandidaturu i time stavljam tačku na ovo pitanje.
Primijetili ste da su, makar dosad, svi izbjegavali suštinu, u pokušaju da me lažnom formom eliminišu prije početka trke.

Za razliku od njih, radujem se i ovoj utakmici, kao što sam to činio uvijek u životu. A ona je počela udruženom akcijom, naizgled nepomirljivih strana i “ljutih” političkih protivnika. I to sve sa ciljem da bi sproveli jedan vrlo opasan, poguban plan za građane Crne Gore. Međutim, taj pokušaj da ostvare pobjedu nad nama za ”zelenim stolom” je bijedan, gubitnički. Slijedi nam važniji dio utakmice, da ih spriječimo da odigraju zamišljeno, režirano finale, kao i svih decenija unazad. Tu nam, poštovani građani, treba vaša pomoć. Zajedno, vjerujem da možemo do te ključne pobjede. Da ih ovako zagrljene i usaglašene pošaljemo onamo gdje pripadaju – u istoriju.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!