Stranka pravde i pomirenja podržala je predsjedničkog kandidata Pokreta Evropa sad! Jakova Milatovića. Sporazum koji je potpisan između predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića i Stranke pravde i pomirenja odnosi se na zajedničko djelovanje i saradnju.
“Naše programsko djelovanje je jasno – usmjereno je ka svim građanima i građankama, te stvaranju boljih uslova života za sve, vladavinu prava, uz poštovanje građanskih prava i sloboda, što u velikoj mjeri utiče na bolji status manje brojnih naroda. Naši partneri su oni koji djeluju po istom principu i zadovoljstvo nam je što nas je iz dana u dan sve više. Iz uvjerenja da je SPP jako bitan faktor u misiji prevazilaženja podjela, nadam se intenzivnoj saradnji u budućnosti”, izjavio je Jakov Milatović, predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad!
“SPP želi novu stranicu  i to zagovara od svog osnivanja, ne zaboravljamo prošlost, ali se okrećemo budućnosti, pomirenoj i prosperitetnoj Crnoj Gori. Želimo da držimo bošnjački narod na pozornici gdje se donose odluke, ne na marginama gdje bi bili samo glasačka mašina nekih potrošenih ideja”, saopšteno je iz SPP.
Kako su naveli, ovim su na korak bliže sanjanom cilju da se političari takmiče kvalitetom, a nikako podjelama ili nacionalizmom.
“Nijesmo podržali Milatovića blanko podrškom, već smo napravili duboku analizu, i dobili pozitivnu ocjenu od bošnjačkog naroda za to i Milatović ima obavezu prema bošnjačkom narodu da odgovori na zahtjeve koje smo delegirali u Sporazumu ukoliko postane predsjednik države, u šta ne sumnjamo”, saopšteno je iz SPP.
Kandidat za predsjednika Jakov Milatovic dobio je kredibilnog i principijelnog partnera, a SPP dobio je predstavnika sa kojim će graditi bolju budućnost u Crnoj Gori.
Predmet Sporazuma, kojim Stranka pravde i pomirenja u Crnoj Gori podržava kandidaturu predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića, tretira usaglašavanje programskih načela u skladu sa pozitivnim propisima Crne Gore, kao i dužnosti predsjednika da doprinese unapređenju prava Bošnjaka u Crnoj Gori, te poziva svoje birače da u vidu glasanja na dan izbora 19. marta podrže Jakova Milatovića za predsjednika Crne Gore.
Milatović se pokazao u svojim dosadašnjim stručnim i političkim postupcima kao uspješan i ozbiljan mladi kreator evropske budućnosti naše države. Obaveza Milatovića kao predsjednika je da se predano bori za svakog čovjeka bez obzira na vjersku ili nacionalnu  pripadnost u Crnoj Gori. Naša je misija da se ova saradnja i naše ideje ostvaruju na zdravim osnovama, bez politikantstva i političkih prevara, mi ćemo se i te kako zalagati za to u interesu kako bošnjačkog tako i svih ostalih naroda u Crnoj Gori.
Sporazum su potpisali predsjednički kandidat Jakov Milatović i predsjednik SPP-a Seid Hadžić.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!