Pozivamo Vladu u tehničkom mandatu, a posebno ministra ispod cenzusa, Aleksanda Damjanovića, da sprovede mjeru 42. Vlade iz marta mjeseca u kojoj se predlaže naknada od 1.000 eura za svu novorođenčad u opštinama sa negativnim prirordnim priraštajem u 2020. godini, te 500 eura u opštinama s pozitivnim prirodnim priraštajem.

U junu tekuće godine je 43. Vlada dala obećanje da će riješiti ovo pitanje, neutemeljeno prolongirajući donijetu odluku 42. Vlade, kroz pravdanje da je neophodno usvajanje zakonskog predloga, ali i zbog nedostatka novca.

Naime, iz Ministarstva finansija su nas uvjeravali da je rezerva već u prva četiti mjeseca utrošena i da nema novca za naknade za novorođenčad (pet miliona), a u septembru (prije usvajanja rebalansa) sa pozicije rezerve kupuju se akcije EPCG u iznosu od 15 miliona eura, dok se rebalansom opredjeljuju dodatna sredstva za službena putovanja predsjednika Đukanovića.

Pošto se ispodcenzusni ministar Damjanović pokazao kao jeftini populista i krajnje nekompetentan član aktuelne Vlade, a posle fijaska njegove partije na lokalnim izborima, jedini častan izlaz bi bio neopoziva ostavka.

Takav čin bi crnogorsku javnost rasteretio daljih blamaža, neistina i novih katastrofalnih mjera čiji je autor ministar u tehničkom mandatu – Aleksandar Damjanović.

Podijeli sa prijateljima!

Pridruži nam se!